Om oss – pensjonatet er dessverre stengt.

Har du lyst til å jobbe med hunder? Ta gjerne kontakt for en liten prat, for å finne ut om dette er noe for deg.

Siden 1999 har det vært drevet hundepensjonat her på Fjær. Da de gamle driverne av gården valgte å gjøre andre ting i livet,  var vi så heldige i 2017, å få ta over eiendommen som ligger fredelig og idyllisk til innerst i Fjærbotnet. Etter en periode uten drift, vet vi at mange savnet pensjonatet, også vi.

Vi som har vårt daglige virke her på kennelen har til sammen mer enn 40 års erfaring med egne bruks- og familiehunder. På fritiden driver vi mye med jakt, fiske og friluftsliv, og hundene våre er alltid med.

Lykkelig som liten!
Hundebygget har 14 rom, hvorav to rom er store nok til to eller flere hunder, avhengig av størrelse. De andre hunderommene er 1.20x2m, og har også plass til to, men i hovedsak benyttes de til en og en. Alle hunderom er tilknyttet en egen liten løpegård som hundene går fritt inn og ut av, når vi ikke er ute på tur, eller i store luftegård. Vi har også egne utehus med større utegårder, adskilt fra hundebygget.
Vi setter aldri fremmede hunder sammen i samme rom. Hunderommet SKAL være en stressfri sone, der hunden kan trekke seg tilbake, være trygg og slappe av.

Pensjonatet ligger avsides til, og er et yndet rekreasjonssted for hunder, men ikke mer avsides enn at det er et fint turområde også for folk.

Hunder som har glede og utbytte av selskap og lek med andre hunder, kan bli satt sammen i grupper med andre, om vi finner gode matcher. Det vil alltid være hunder som av mange årsaker ikke kan, eller vil være med andre, og det er helt greit. De får være med oss på singel-lufting på hundens egne premisser. Ingen blir tvunget til noen ting. Hundene bestemmer selv, hvor stor avstand de trenger og vil ha til andre hunder. Oppholdet skal være så behagelig som mulig for alle, uavhengig av størrelse og mentalitet. Har du en usikker hund, gjør vi alt vi kan for at oppholdet skal bli så godt og trygt som mulig, og at hunden skal få en positiv opplevelse av å være i et område med flere hunder.

Har du en hund som er livredd nyttårsraketter, så er vi godt skjermet mot rakettenes lysblink og smell. Inni hundehuset står det alltid på en radio, med prat og rolig musikk.

Gåturer, medisinering og løpetid koster ikke noe ekstra hos oss
– Å spasere en tur er godt for både oss og hunden, og er et alternativ til utetid i luftegården.
– Å gi medisin er gjort på et lite øyeblikk, og blir et fint øyeblikk mellom oss og hunden, når hunden får masse ros for god innsats.
– Løpetid påvirker guttene, noen bare litt, andre litt mer. Det er viktig at vi får beskjed om hunden din har løpetid, slik at vi får gitt henne den smarteste plasseringen i hundehuset.

Velkommen til store og små!
Vi kan dessverre ikke ta i mot katter