Våre tjenester

Hovedgeskjeften vår er å drive hundepensjonat, men vi steller også hunder, og har en nokså innholdsrik dyrebutikk.

Vi har, på grunn av etterspørsel, begynt med stell av hunder. Vi vasker, klipper, klipper klør og napper hunder. Vi tar ikke inn så mange pelskunder, så tidvis kan det bli litt kø. Vi oppfordrer til å ringe eller sende sms til 91551496 i god tid(Pels vokser ca 1 cm i måneden). Hunder som trenger jevnlig pelspleie, anbefaler vi å sette opp ny time etter endt besøk, så intervallen ikke blir for lang. I sommer-høysesong må vi redusere pelsstell til et absolutt minimum, men med god planlegging pleier det å gå veldig bra.
Messenger fungerer-tidvis dårlig- så vi foretrekker sms til 91551496.
Vi har ingen egen nettside for Hundesalongen, men finnes på Facebook Vollen Hundesalong

Alle hundene i pensjonat får eget rom, og egen luftegård i tilknytning til rommet, slik at de går inn og ut etter eget ønske, og kan følge med på aktiviteten ute. Vi er ute med hundene så mye som mulig, og tar en pause i 13-14tiden. Videre spiser vi middag rett etter at hundene har fått servert ettermiddagsmat, og har beina hevet fra ca. kl. 19 til 21, før vi begynner siste lufting.
Vi tilpasser oppholdet til hver enkelt hund.
Vi vil gjerne ha litt info om hunden, sånn at vi kan gjøre oppholdet så koselig som mulig.

Fra kl. 8 om morgenen er hunden ute en tur og rører seg litt og tisser, mens rommet får en lett vask. Deretter er det frokost for de som skal ha det.

Hundene fôres en eller to ganger pr. dag, etter eierens ønske. Om hunden din er følsom for fôrskifte, bring gjerne med hundens eget fôr. Det gis ikke reduksjon i prisen for medbragt fôr. Om det skulle oppstå akutt diare får hunden et kosttilskudd med levende bakterier som er med å rette opp tarmfloraen.

Medisinering av hunder som har behov for det. Det er inkludert i prisen.

Når alle hundene har fått servert frokost, begynner vi med lengre lufting av hundene. Lufteturene vil,  variere mellom gåturer langs sjøen i retning Aursunda, eller fritt sprang og lek i den store løpegården. Vær og temperatur, lyst, behov og gemytt, avgjør hvor, når, hvordan og hvor lenge de er ute.
Er det horisontalt regnvær, ønsker enkelte hunder å snu i døra, mens andre storkoser seg uansett værtype. Er det glovarmt, er det mange som liker å duppe seg litt i sjøen, eller vårt lille badebasseng, eller bare slumre i skyggen.
Utpå dagen blir det en liten hvilestund. Tidlig ettermiddag er det igjen tid for en god lufting og lek. En siste lille luftetur etter kl.21, og båsene stenges for natten mellom kl. 22.00 og 23.00

Vi har Vetbed hundene ligger på, men ta gjerne med et teppe, slik at lukten blir riktig og hjemmekoselig.
Vetbed er tykke og gode, og frakter fuktighet vekk fra hundene. De skiftes ofte og ved behov, spesielt når det er bløtt i været. Ved vått vær blir tepper og senger bløte og skitne, det er derfor enklest for oss med våre tepper, som vi skifter fortløpende. De tåler vask opp til 90 grader, og tørker fort.

Har hunden en favorittleke, kan det bli en fin aktivitet, mens andre ikke har tid til å tenke på leken sin.
Erfaringen er dog at de som oftest blir liggende urørt.

e

Vi er forsiktige når vi slipper fremmede hunder sammen i luftegården. Vi introduserer hunder på en sikker måte. Vi har fått god erfaring i å se hvem som kan gå sammen eller ikke. Enkelte hunder liker ikke, eller er redd andre hunder. Dette tar vi hensyn til.